<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

‘Wat was dat een goed gevoel, helemaal opgelucht’

KN Redactie 19 juli 2016
image
Janneke Al.

Als lezers van Katholiek Nieuwsblad hoeft u komende zomer niets te missen van de Wereldjongerendagen (WJD) in het Poolse Krakau. Naast de berichtgeving ter plaatse zal onder meer WJD-deelneemster Janneke Al (20) een reisdagboek voor Katholiek Nieuwsblad bijhouden.

Hieronder haar tweede bijdrage.

‘Een heel fijne verrassing’

Dziendobry Polska! We zijn aangekomen in Polen! Zondagavond om 19.00 uur zijn we met iets meer dan honderd jongeren vertrokken vanuit Utrecht. Al snel kwam er foute muziek uit de speakers van de bus en hebben we lekker gedanst en gezongen. Ook werd er een gitaar tevoorschijn gehaald en begonnen we met de eerste lofprijzing van de reis. Daarna de lichten uit en proberen te slapen. Dat was nog wat, met z’n allen in een bus een lekkere positie proberen te vinden. Uiteindelijk heb ik gelukkig vier uur kunnen slapen, maar ik was een uitzondering. Toen ik mijn ogen opende reden we al in Polen! Om ons heen overal landbouwvelden en af en toe een leuk karakteristiek huisje. Het valt me op dat er veel meer kleur in de gebouwen wordt gebruikt, een heel gezellig gezicht! In Nysa aangekomen kregen we ontbijt op het seminarie en vervolgens gingen we met al onze bagage naar het hotel. Ja! Een hotel! Super chill.  Dat had ik niet verwacht, maar het is wel een heel fijne verassing.

‘Wat een talentjes hier!’

Een, twee, drie, vier. Een, twee, drie, vier, jump, jump. In Nysa kregen we een danslesje! En daarna een rondleiding door de stad, verzorgd door Poolse jongeren en begeleid door geestelijken. De mensen zijn hier ontzettend gastvrij en ze zorgen ervoor dat we ons goed vermaken. Als afsluiting kregen we een ijsje! Lekker smullen. We sloten de dag af met een heilige Mis waarin WJD-deelnemers en -begeleiders de muziek verzorgden. Wat een talentjes hier! Ik heb met plezier mee gezongen.

‘Zeker weer doen’

Even een flashback, ik had verteld dat ik graag nog wilde biechten voor de WJD. Dat is gelukt hoor! Ik ben vorige maandag naar Heiloo geweest. Ben daar naar de heilige Mis geweest, heb gebiecht, en voor de paus gebeden en…! Ben door de heilige deur gegaan! Wat was dat een goed gevoel, helemaal opgelucht. Ik ga dat zeker weer doen!

Lees hier de eerste blog van Janneke over de WJD. 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.