<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

15.000 mensen bij Canadese Mars voor het Leven

KN Redactie 13 mei 2018
image
Foto: Robert DuBroy via CNA

Naar schatting 15.000 mensen namen op Hemelvaartsdag deel aan de Canadese Mars voor het Leven in Ottawa.

De president van de Campaign Life Coalition in Canada, James Hughes, zei na afloop tegen CNA dat er een uitgelaten stemming heerste onder de deelnemers en dat de religieuzen en priesters die meeliepen een krachtige vertegenwoordiging van het geloof vormden.

“Het zijn gewone mensen die bijzondere dingen doen voor God”, zo herinnerde Hughes aan iets dat de heilige Moeder Theresa eind jaren tachtig tegen hem had gezegd over de pro-lifebeweging.

Nodige uitdagingen

De Mars had dit jaar met de nodige uitdagingen te maken. Zo blokkeerden pro-abortusactivisten de officiële route. De organisatie was daar echter op voorbereid, zei Hughes, en had vooraf al alternatieve routes uitgezet. Ook was het aantal beveiligers opgevoerd.

Daarnaast heeft de Canadese pro-lifebeweging sinds kort ook te kampen met een nieuwe voorwaarde in het programma dat beurzen verstrekt voor zomerbaantjes. Jonge mensen die daarvoor in aanmerking willen komen moeten aangeven dat ze achter het pro-abortusstandpunt van de Canadese regering staan.

Door die maatregel liep de Campaign Life Coalition dit jaar ruim €60.000 mis voor de mensen die in de zomermaanden voor de organisatie werken.

Na 21 jaar nog altijd strijdbaar

De Canadese Mars voor het Leven vond dit jaar voor de 21e keer plaats. In 1997 begon James Hughes met de Mars na aanmoediging door Nellie Gray, die aan de wieg stond van de jaarlijkse pro-life mars in Washington.

“Ondanks de vele verliezen die we de laatste veertig jaar geleden hebben, blijven we dapper doorgaan met het doen van Gods werk”, zei Hughes strijdbaar. “Als de tijd rijp is zal een nieuwe cultuur van leven ook in Canada ontstaan.” (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.