<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Aanslag op christenen in Egypte

KN Redactie 5 december 2016
image
Een koptische christin in gebed (Foto: AP)

Een grote groep moslims heeft een gebouw in een Egyptisch dorp in brand gestoken omdat het door koptische christenen werd gebruikt als gebedsruimte.

Het gebouw stond in het dorp Al-Naghmeish, een koptisch dorp in het midden van het land, en brandde vrijdag tot de grond toe af.

Vier gewonden

De koptische priester van het dorp, Alkas Marquious, vertelde aan de nieuwssite Copts United dat in het gebouw onder meer een kinderopvang huisde. Ook was er een ruimte beschikbaar gesteld waar oudere mensen konden bidden.

Een groep van zo’n 2000 moslims, waaronder ook vrouwen en kinderen, gooiden stenen en Molotovcocktails naar het gebouw, waardoor het in brand vloog. De groep moslims plunderde ook winkels van koptische christenen. Ook werden vijftien woningen van christenen aangevallen. Vier mensen raakten daarbij gewond.

Traangas

De opgeroepen veiligheidsdiensten moesten traangas inzetten om de menigte uiteen te drijven. Achttien mensen werden gearresteerd en worden momenteel verhoord.

Er is met regelmaat sprake van geweld tussen moslims en christenen. De Egyptische president al-Sisi zei eerder dat de autoriteiten daartegen moeten optreden en dat de verantwoordelijken gestraft moeten worden. (KN/Copts United)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.