<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Misbruik

Aantal klachten vervallen; Pell moet toch voor rechter verschijnen

KN Redactie 1 mei 2018
image
De Australische curiekardinaal George Pell (Foto: AP)

Een Australische rechter heeft dinsdag een aantal van de ernstigste klachten van “seksuele vergrijpen” tegen curiekardinaal George Pell laten vallen. Toch moet de 76-jarige Pell terechtstaan op ten minste drie andere beschuldigingen.

Wanneer Pell voor de rechter moet verschijnen, is nog niet duidelijk. De kardinaal heeft de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres steeds krachtig afgewezen. Afgelopen dinsdag verklaarde hij tijdens de hoorzitting opnieuw niet schuldig te zijn.

Pell is hoofd van het Vaticaanse Secretariaat voor de Economie en lid van de ‘K9’, de pauselijke adviesraad van kardinalen. Hij kreeg eerder verlof om zich in zijn vaderland tegen de beschuldigingen te kunnen verdedigen. Kardinaal Pell is de hoogste geestelijke die ooit voor een civiele rechter is moeten verschijnen op beschuldiging van seksueel misbruik. (Crux)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.