<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Aartsbisdom Utrecht: ‘kleinzielig’ sloeg niet op Dijkhoff

KN Redactie 19 september 2018
image
Kardinaal Wim Eijk (Foto: Jan Peeters)

Het aartsbisdom Utrecht heeft gereageerd op de uitspraken die kardinaal Eijk over VVD-fractievoorzitter Dijkhoff in De Gelderlander heeft gedaan

Volgens het aartsbisdom Utrecht sloeg ‘kleinzielig’ niet op de politicus, maar gebruikte de kardinaal de term om een “een bepaalde houding te duiden”. Kardinaal Eijk heeft de term op twee momenten in het interview gebruikt: “Gun een ander zijn uitingen, ga iemand niet dwingen zijn geloof alleen te beleven achter de voordeur. Dat vind ik gewoon kleinzielig.”

En even verder in het interview zegt kardinaal Eijk: “Religie achter de voordeur? Wat een kleinzieligheid! Ik gebruik dat woord met opzet. Je moet de grootsheid hebben om religie te accepteren.”

Lees de verklaring van het aartsbisdom Utrecht.

Lees het interview met aartsbisschop Eijk in De Gelderlander.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.