<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Actie Kerkbalans wil record klokluiden verbreken

KN Redactie 3 januari 2017
image
Onder aanvoering van Ernst en Bobbie hoopt Kerkbalans op 21 januari het record klokluiden te verbreken (Beeld: Kerkbalans)

De jaarlijkse Actie Kerkbalans gaat op zaterdag 21 januari van start met een poging het record klokluiden te verbreken.

Daarvoor zijn in de Domkerk van Utrecht honderden kinderen uitgenodigd die onder leiding van Ernst en Bobbie (van t.v.-programma Ernst, Bobbie en de rest) allemaal een klokje laten klinken.

Ernst en Bobbie

Het record staat momenteel op 230 kinderen die tien minuten lang een klokje laten luiden, Kerkbalans zet in op 300 kinderen die dit onder leiding van Bobbie en Ernst verbeteren.

De kerken achter Kerkbalans willen met de recordpoging en het inluiden van de jaarlijkse actie in kerken door het hele land aandacht vragen voor de grootste fondsenwervende campagne van Nederland.

Bijdrage

In meer dan honderd steden en dorpen organiseren ook lokale teams op 21 januari een eigen inluidmoment om de actie met klokgelui van start te laten gaan.

Met de actie Kerkbalans vragen de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestante Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke kerk gezamenlijk een bijdrage van hun leden, die bedoeld is voor de lokale kerken.

Kerk en Armoede

Recent werd het rapport Kerk en Armoede gepubliceerd waarin duidelijk werd hoeveel geld, maar ook uren de Kerken in Nederland bijdragen als het alleen al gaat om de armoedeproblematiek.

“Deze inzet wordt zeker gewaardeerd, hebben we mogen merken uit de reacties op genoemd rapport. Maar om de kerken in stand te houden, zodat zij hun rol kunnen blijven vervullen voor de eigen gemeenschap en in de maatschappij, is veel geld nodig”, aldus Kees van den Berg, woordvoerder van Kerkbalans in een persbericht.

Lichte daling

“We zien de laatste jaren een lichte daling in de opbrengst van Kerkbalans, met gemiddeld zo’n twee procent. De generatie die als vanzelfsprekend bijdroeg aan de kerk, wordt langzaam aan kleiner.”

“Tegelijk horen we dat er waardering is voor wat de kerken betekenen, niet alleen als plek waar het geloof in God wordt gedeeld, maar ook als een gemeenschap die zich inzet voor de maatschappij”, zegt Van den Berg. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.