fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Amerikaanse priester toont ongeboren kind op altaar in verkiezingsvideo

KN Redactie 9 november 2016
image
(Beeld: Facebook)

Priester Frank Pavone, de omstreden leider van Priests for Life, heeft verontwaardiging uitgelokt door een ongeboren kind op een altaar te leggen.

Daarbij hield hij een laatste pleidooi voor kiezers om toch vooral op Donald Trump te stemmen.

Stuitend

“Een menselijk wezen is opgeofferd en het altaar van God is ontwijd, allemaal voor politiek”, beschuldigde hem Ken Mechelman, de directeur van publiek beleid van het Aartsbisdom van New York. Hij noemde de video “absoluut stuitend” en zei dat prolifers die zouden moeten verafschuwen.

Gevoeligheden

In een vervolgvideo, eveneens op Facebook, verontschuldigde Pavone zich bij wier “gevoeligheden waren gekwetst”, maar voerde aan dat schokkende beelden nodig waren vanwege de urgentie Hillary Clinton uit het Witte Huis te houden.

Behoorlijke begrafenis

De priester legde uit dat zijn organisatie soms lichamen van geaborteerde kinderen ontvangt om ze een behoorlijk begrafenis te geven. Dit maal had hij een uitvaartmis opgedragen voor het kind na het opnemen van de video.

Ongepast?

Pavone verwierp de kritiek dat het gebruik van het lichaampje van een ongeboren kind ongepast was. “Ik weiger door wie dan ook de les gelezen te worden – in de Kerk of buiten de Kerk – hoe je een ongeboren kind moet respecteren”, zei hij. Hij ging niet in op het verwijt dat hij het altaar had ontwijd. (KN/Catholic Culture)