<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bemiddelingsrol voor Kerk in crisis Catalonië?

KN Redactie 5 oktober 2017
image
(Foto; AP)

Het lijkt erop dat de katholieke Kerk een bemiddelende rol gaat spelen in de crisis rond de afscheiding van het Spaanse Catalonië.

De Catalaanse vice-president Oriol Junqueras sprak woensdag met kardinaal-aartsbisschop Juan José Omella van Barcelona en daarna met de Madrileense kardinaal Carlos Osoro. Dinsdagavond sprak premier Mariano Aroyo met beide kardinalen in zijn ambtswoning.
Over de inhoud van de gesprekken zijn geen mededelingen gedaan. Geen van de betrokken partijen wilden zelfs bevestigen dat er gesprekken hadden plaatsgevonden.

Respect voor grondwet

De Spaanse bisschoppenconferentie waarschuwde voor het afgelopen referendum mede namens de Catalaanse ambtsbroeders voor “onomkeerbare en ernstige consequenties” die een breuk in de samenleving kunnen veroorzaken. De bisschoppen riepen op tot een “dialoog met volledig respect voor de grondwet”. Daarnaast boden zij hun hulp aan voor een gesprek “ten gunste van een vreedzaam en vrij samenleven van allen”. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.