<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Abdij van Berne presenteert nieuw speciaalbier

KN Redactie 29 juli 2018
image
Het eerste biertje werd met een drone naar de nieuwe generaal abt gevlogen. (Foto: Marieke Moorman)

In de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther is zondag het nieuwe speciaalbier, de Abt-Generaal Quadrupel, gepresenteerd.

Eerder deze week werd Wouters tijdens het generaal kapittel van de norbertijnenorde gekozen tot de nieuwe generaal abt van de wereldwijde orde. Daarvoor waren honderdtwintig oversten van de norbertijnen en norbertinessen bijeengekomen in Kerkrade.

In grote getale

Halverwege het generaal kapittel kwam de groep naar de Abdij van Berne om de keuze voor de nieuwe leider te vieren met de introductie van het nieuwe speciaalbier. Jos Wouters gaf in het Brabants Dagblad aan “dat hij niet had verwacht dat mensen in zulke grote getale zouden komen. Het tekent de verbondenheid van deze abdij met de omgeving”, merkte hij op.

Witheren

De Vlaming Jos Wouters staat de komende twaalf jaar aan het hoofd van de orde der witheren, zoals de norbertijnen vanwege hun witte habijt ook wel worden genoemd. (Brabants Dagblad/Abdij van Berne)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.