<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bijval uit Polen voor kritische bevraging Amoris Laetitia

KN Redactie 24 november 2016
image
Mgr. Jan Watroba (foto: Diecezja Rzeszow)

De vier kardinalen Meisner, Brandmüller, Caffarra en Burke krijgen bijval uit Polen voor hun kritische vragen over Amoris Laetitia.

Dat bericht de Tagespost. Mgr. Jan Watroba, voorzitter van de gezinsraad voor de Poolse bisschoppenconferentie, ziet de publicatie van de brief met de dubia (twijfels) van de vier (wellicht zelfs zes) kardinalen als een “uitdrukking van de vastbeslotenheid en zorg over het juiste begrip van de leer van Petrus”.

Interpretaties

Het Poolse persbureau KAI citeert bisschop Watroba als volgt: “Het is jammer dat er geen algemene uitleg en geen heldere boodschap van het document is en dat aan het apostolisch schrijven interpretaties gegeven moeten worden. Ik persoonlijk – misschien uit gewoonte, maar ook uit diepe overtuiging – geef de voorkeur aan een uiteenzetting zoals Johannes Paulus II die gewoonlijk gaf, waarbij commentaren of interpretaties bij de leer van Petrus overbodig waren.” Volgens de bisschop worden hij en andere bisschoppen en zielzorgers overladen met vragen over het document. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.