<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop Barron houdt vraag-antwoordsessie op reddit.com

KN Redactie 19 september 2018
image
Hulpbisschop Robert Barron. (Foto: wordonfire.org)

Hulpbisschop Robert Barron van het aartsbisdom Los Angeles houdt als eerste katholieke bisschop ooit een Ask Me Anything-sessie op de website reddit.com. Op 19 september zal hij vanaf vijf uur Nederlandse tijd vragen van internetgebruikers beantwoorden.

Hulpbisschop Barron is zeer actief op het internet: zo heeft hij anderhalf miljoen volgers op Facebook en zijn zijn YouTube-video’s meer dan dertig miljoen keer bekeken. Barron wil nieuwe media gebruiken om te evangeliseren. Dit doet hij onder meer via zijn website wordonfire.org.

Reddit.com is een van de meest bezochte websites van de Verenigde Staten en heeft merendeels jonge, niet-religieuze gebruikers. Barron beschouwt de Ask Me Anything-sessie als een uitgelezen kans om deze gebruikers met het katholieke geloof en de Kerk kennis te laten maken, schrijft hij op zijn site.

Op reddit.com kan nieuws gelezen worden en kunnen gebruikers discussies met elkaar voeren. De site is onderverdeeld in zogenaamde ‘subreddits’, oftewel aparte pagina’s die zich op een bepaald onderwerp richten. In februari 2018 meldde de site ruim een half miljard bezoekers.

Een Ask Me Anything, meestal afgekort als AMA, is een live vraag-antwoordsessie op reddit.com. Gebruikers kunnen vragen stellen die de centrale persoon van de sessie kan beantwoorden. De laatste jaren worden AMA’s steeds populairder onder prominente personen; zo gingen Microsoftoprichter Bill Gates en voormalig Amerikaans president Barack Obama mgr. Barron al voor in een AMA-sessie.

Wie hulpbisschop Barron een vraag wil stellen, moet wel een account op reddit.com aanmaken. De AMA-sessie is vanaf vijf uur te vinden via https://www.reddit.com/r/iAMA.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.