<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop Guo weer vrijgelaten

KN Redactie 28 maart 2018
image
Bisschop Guo (Foto: AsiaNews)

Mgr. Vincent Guo Xijin van Mindong is woensdag door de Chinese autoriteiten vrijgelaten.

Dinsdag werd de bisschop van de ondergrondse Kerk na een urenlang gesprek met ambtenaren van het Bureau voor Godsdienstzaken samen met zijn kanselier door de politie afgevoerd.

Geen concelebratie

Hij had geweigerd om de Paasplechtigheden samen te vieren met Zhan Silu, bisschop van de door de staat gecontroleerde Chinees Patriottische Vereniging. Die werd tegen de wil van paus Benedictus XVI gewijd en daarna geëxcommuniceerd.

Verbod

Volgens AsiaNews is het bisschop Guo verboden om de chrismamis te vieren, de jaarlijkse oliewijding voorafgaand aan Witte Donderdag. Guo, die op zijn beurt niet door de overheid als bisschop wordt erkend, zou beloofd hebben geen Missen meer te doen in zijn hoedanigheid als bisschop. (KN/AN)

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.