<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop overlijdt tijdens ad-liminabezoek

KN Redactie 7 maart 2018
image
Bisschop Bui Van Doc (Foto: Youtube)

De aartsbisschop van Ho Chi Minhstad, Paul Bui Van Doc, is dinsdag in Rome overleden tijdens het ad liminabezoek.

Mgr. Bui Van Doc werd tijdens de heilige Mis met zijn 32 mede-bisschoppen in de basiliek van St.-Paulus Buiten de Muren getroffen door een hartaanval. Hij overleed later in het San Camillo hospitaal, meldt AsiaNews.
De leden van de Vietnamese bisschoppenconferentie zijn in Italië sinds vrijdag voor hun ad-liminabezoek. Daarbij bezoeken ze verschillende congregaties. Maandag was er een ontmoeting met paus Franciscus.

De aartsbisschop was van 2013 tot 2016 voorzitter van de Vietnamese bisschoppenconferentie.
Bui Van Doc ging in 1956 op 12-jarige leeftijd naar het kleinseminarie in Saigon. Tussen 1960 en 1970 studeerde hij aan het Urbanianum in Rome en werd in 1970 priester gewijd in zijn geboorteplaats Da Lat in Centraal-Vietnam.
In 1999 werd hij bisschop van My Tho en in 2014 werd hij aartsbisschop van Ho Chi Minh stad. (KN/AN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.