fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppen bidden rozenkrans voor de vrede

KN Redactie 16 maart 2018
image
(Foto: KN/Jan Peeters)

Het door de bisschoppen afgekondigde maandelijkse rozenkransgebed voor de vrede wordt gebeden op maandag 19 maart, Hoogfeest van Sint Jozef.

Op deze dag bidden de Nederlandse Bisschoppen de rozenkrans voor de vrede in de wereld. Ze vragen gelovigen mee te bidden in het kader van het initiatief ‘Verenigd in gebed voor de vrede’.

Vrede in gezinnen

In een toelichting zegt de Utrechtse hulpbisschop Herman Woorts: “De heilige Jozef roepen wij in het bijzonder aan als beschermer van onze gezinnen en van onze Kerk. Tevens bidden wij op zijn voorspraak voor een zalige dood. Hij is nu met Maria verenigd alsook met alle heiligen in de vrede van God. Bidden wij deze dag speciaal ook op zijn voorspraak voor de vrede in onze wereld, in het bijzonder in onze gezinnen en families.”

Maandelijks gebed

De Nederlandse bisschoppen bidden in 2018 elke maand op een speciale dag de rozenkrans, steeds tot intentie van de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in één van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden en de bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, hetzij in een kerk of ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen.

Sms ter herinnering

Op 19 maart ontvangen diegenen die zich daarvoor hebben aangemeld een sms bij wijze van herinnering dat die dag gezamenlijk de rozenkrans wordt gebeden. De ontvangers kunnen dan die dag ieder op eigen tijd en plaats meebidden en zich zo verbonden weten met elkaar en met de bisschoppen in het gezamenlijke gebed voor de vrede.

St.-Jozefkathedraal

In bisdom Groningen-Leeuwarden wordt op 19 maart in de Sint-Jozefkathedraal te Groningen om 12.00 de mis gevierd en gezamenlijk de rozenkrans voor de vrede gebeden.

Aanmelden voor de sms-service kan nog via de website van de bisschoppenconferentie. (KN)