<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Blauwe Zusters kiezen opvolgster voor Nederlandse algemeen overste

KN Redactie 5 juli 2016
image
Links van de bisschop de nieuwe algemeen overste van de Blauwe Zusters, rechts van hem de Nederlandse Moeder Anima Christi, die na achttien jaar terugtreedt als overste. (Screenshot: servidorasinfo.org)

De Nederlandse Moeder Anima Christi neemt afscheid als algemeen overste van de Blauwe Zusters.

Tijdens het algemeen kapittel in Rome kozen de zusters maandag Moeder María Corredentora Rodríguez tot nieuwe overste. Zij is verkozen voor een periode van zes jaar. Dat melden de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, zoals de van oorsprong Argentijnse congregatie voluit heet, op hun website.

Columniste Katholiek Nieuwsblad

“Wij beloven onze gebeden voor de nieuwe algemeen overste”, schrijven de zusters. “Tegelijk danken we M. Maria de Anima Christi voor haar genereuze dienstwerk voor het welzijn van het instituut in deze afgelopen achttien jaren van bestuur.”

Moeder Anima Christi is columniste van Katholiek Nieuwsblad. In haar driewekelijkse column schreef ze onder meer over het werk van haar zusters, die in vele landen actief zijn.

Blauwe Zusters in Nederland

In Nederland hebben de Blauwe Zusters kloosters in Heiloo, Den Haag en Brunssum. Daarnaast woont in de priorij Regina Pacis in het Limburgse Valkenburg een communiteit van de contemplatieve tak van de orde.

Met enige regelmaat treden ook Nederlandse jonge vrouwen in bij de congregatie, die wereldwijd inmiddels meer dan duizend zusters telt.

Bisschop van Velletri-Segni

Bij de verkiezing maandag was ook de Italiaanse bisschop Vincenzo Apicella aanwezig. Mgr. Apicella is bisschop van Velletri-Segni. In dat bisdom is de hoofdzetel gelegen van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.