fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Blauwe zusters vieren dertigjarig bestaan

KN Redactie 20 maart 2018
image
Bloemen uit dankbaarheid bij Maria en Jozef. (Foto: KN/Jan Peeters)

De Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, beter bekend als de ‘blauwe zusters’, vierden maandag, het hoogfeest van Sint-Jozef, hun dertigjarig bestaan.

De Europese provincie vierde haar jubileum in het Sint-Janscentrum in Den Bosch, waar zusters van alle vestigingsplaatsen waren vertegenwoordigd.

Meer dan duizend

In 1988 werd de vrouwelijke tak opgezet van de in 1984 in Argentinië gestichte religieuze familie van het Mensgeworden Woord. Naast actieve zusters kent de vrouwelijke tak ook slotzusters.
Wereldwijd zijn er meer dan 1040 zusters, waaronder zeventien in Nederland, zowel actieven als contemplatieven. Zij behoren tot de Europese provincie die verder gevestigd is in Luxemburg, IJsland, Ierland en Litouwen.

Vier kloosters in Nederland

De zusters in Nederland hebben kloosters in Heiloo, Den Haag en Brunssum, en een slotklooster in Valkenburg. Er zijn verschillende Nederlandse zusters, van wie de bekendste KN-columniste Moeder Anima Christi is. Zij was jarenlang algemeen overste van de congregatie.

Dankbaarheid

Tijdens de plechtige heilige Mis werden bij de beelden van de Maagd van Matará en van Sint-Jozef twee bossen bloemen neer. 45 lelies uit dankbaarheid voor de 45 zusters die de Europese provincie vormen en 30 rozen voor de achterliggende dertig jaar. (KN)