<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Borstkruis van Benedictus gestolen

KN Redactie 22 juni 2023
image
Het gestolen borstkruis. Foto: CNA - Politie Beieren

Uit de parochiekerk van St. Oswald in het Duitse Traunstein is een borstkruis van paus Benedictus XVI gestolen. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

Volgens het politierapport braken onbekende daders op 19 juni tussen 11.45 en 17.00 uur een tentoonstellingskast open die in de muur van de kerk was ingebouwd en stalen het tentoongestelde pauselijke kruis, aldus persbureau KNA.

‘Niet in geld uit te drukken’

Ook is er geld gestolen uit de kassa van een boekentafel in de kerk. De waarde van het kruis is volgens een politiewoordvoerder “niet in geld uit te drukken”.

Benedictus, die op oudejaarsdag 2022 overleed, gaf het kruis kort na zijn emeritaat in 2013 aan zijn voormalige thuisparochie.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.