<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Britse peuter Alfie Evans overleden

KN Redactie 28 april 2018
image
Een fotocollage van Alfie Evans met zijn ouders (Foto: www.savealfieevans.com)

De ernstig zieke peuter Alfie Evans is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.

De 23 maanden oude Alfie verkeerde in een “semi-vegetatieve toestand” door een zeldzame hersenaandoening. De artsen van het Alder Hey kinderziekenhuis in Liverpool, waar hij sinds december 2016 lag, waren niet in staat om vast te stellen aan welke ziekte het jongetje precies leed. 

Juridische strijd

Volgens het ziekenhuis was behandeling van Alfie zinloos. Zijn ouders waren het hier niet mee eens en voerden al anderhalf jaar een juridische strijd met het ziekenhuis. Iedere keer werd het ziekenhuis door de rechtbank in het gelijk gesteld. Dit leidde er maandag toe dat Alfie van de beademing werd gehaald. Hoewel het kleine jongetje volgens de verwachtingen maar een paar minuten zou leven, ademende hij een aantal dagen op eigen kracht. Hierdoor nam de hoop toe.

Wereldwijde aandacht

De affaire trok wereldwijd aandacht. De kernvraag was of rechters, medici dan wel ouders het recht hebben over het leven van een jong kind te beslissen. De vader en moeder van Alfie kregen bijval van onder anderen paus Franciscus. (CNA/KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.