fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Christelijke kinderboeken in de prijzen

KN Redactie 16 juni 2017
image

Vechten tegen de golven van Ineke Kraijo is vandaag door een vakjury gekozen tot beste christelijke kinderboek van het jaar.

Kraijo won de prijs, het Hoogste Woord 2017, voor haar historische verhaal over de watersnood van 1916 waarin ze het leven van een vissersdorp aan de Zuiderzee tot leven wekt. Kraijo, die in 2016 ook al de hoofdprijs won, ontving een geldprijs van € 350,- en een keramieken beeld.

‘Mooie combi’

De vakjury van het Hoogste Woord kiest jaarlijks uit een stapel boeken van deelnemende christelijke uitgeverijen één boek als beste christelijke boek van het jaar. Vechten tegen de golven won dit jaar, omdat het volgens het juryrapport “een mooie combi van spanning en historie is”. “Het zit vol met actie en avontuur, maar leert jonge lezers tegelijkertijd wat over de Nederlandse geschiedenis.”

Naast het boek van Ineke Kraijo, waren ook Sanne@Sanne van Evelien van Dort, Levensgevaarlijk van Eeuwoud Koolmees, Keet van Leanne van Spronsen, en Kleine Aap en de panda’s met tekst van Willemijn de Weerd en illustraties van Leontine Gaasenbeek genomineerd.

EigenWijsPrijs

Ook basisschoolkinderen in heel Nederland mochten stemmen op hun favoriete christelijke kinderboek in de categorieën groep 3-5 en groep 6-8. Janny den Besten en Leanne van Spronsen kwamen als winnaressen uit de bus. Zij kregen de EigenWijsPrijs 2017 uitgereikt.
In de categorie groep 3-5 won Den Besten met het boek 1 april. Leanne van Spronsens debuut Keet won in de categorie groep 6-8.

Beide schrijfsters ontvingen een geldprijs van € 175,- en een unieke, voor deze prijs gemaakte en ingelijste foto van Anki van Diermen en Froukje Knol.

Voor de EigenWijsPrijs waren verder genomineerd in de categorie groep 3-5: Ina van der Beek met Mees en Tijn en de brandweer en Iza en de gewonde pony van Simone Foekens. In de categorie groep 6-8 waren naast Van Spronsens boek Rome, sweet Rome van Janwillem Blijdorp en Levensgevaarlijk van Eeuwoud Koolmees. (KN)