fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Donald Trump eert heilige Moeder Teresa in filmpje

KN Redactie 5 september 2016
image
Donald Trump eert Moeder Teresa in een filmpje. (Foto: AP)

[MET FILMPJE] Donald Trump eert in een filmpje de zondag door paus Franciscus heilig verklaarde Moeder Teresa.

In het vorige week vrijdag gepubliceerde filmpje zegt Trump dat Moeder Teresa heiligheid ontvangt voor haar “geweldige leven van naastenliefde en heiligheid”.

‘Niemand zoals zij’

Hij vervolgt: “Moeder Teresa gaf voedsel aan de hongerigen, onderdak aan de daklozen, onderwijs aan de armen. Ze vertegenwoordigde het beste in elk van ons. Ik ben echt blij om katholieken van over heel de wereld te zien samenkomen om het unieke nederige, genereuze en vrome leven van Moeder Teresa te vieren. Er was niemand zoals zij.”

‘Haar eren’

Op zijn Facebookpagina schreef Trump bij het fimpje: “Moeder Teresa vertegenwoordigde het beste in ieder van ons. Zij was een heilige en vrome vrouw, en ik denk dat het prachtig om te zien is dat katholieken van over heel de wereld haar vele bijdragen eren.”

Katholieke medewerkster

Het idee voor het filmpje over Moeder Teresa kwam volgens de Amerikaanse katholieke website Aleteia van een katholieke campagnemedewerkster van Trump, Kellyanne Conway.

Volgens Aleteia speelt deze video van de Republikeinse presidentskandidaat Trump “behendig in op de blijvende populariteit van een geliefde en iconische katholieke figuur”.

Het valt, volgens de redactie van Aleteia, nog te bezien of dit filmpje van Trump “effect op de katholieke kiezers zal hebben”.

‘Heiligheid van het leven’

In juni sprak de grootste katholieke pro-life organisatie in de Verenigde Staten, Priests for Life, haar steun uit voor Trump.

Volgens priester Frank Pavone, de directeur van de pro-life organisatie, is Trump “glashelder over de noodzaak van het verdedigen en bevorderen van de heiligheid van het leven, het behouden van de instelling van het huwelijk, het benoemen van pro-life rechters, en het beschermen van de godsdienstvrijheid”.