fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duitse prolifers boos om tendentieuze berichtgeving Radio Vaticana

KN Redactie 16 september 2016
image
(foto: Flickr / CC / Nic Frank)

“Ik heb geen vermoeden of en waar Radio Vaticana onderzoek heeft gedaan, want de hier gedane beweringen zijn absurd.”

 Met deze scherpte heeft Martin Lohmann, voorzitter van de Duitse prolife-organisatie Bundesverband Lebensrecht (BVL) op Facebook kritiek geuit op een bericht van de duitstalige tak van Radio Vaticana (RV). RV had met een beroep op een bepaalde internetbron een vals bericht verbreid, waarin gesuggereerd werd dat de christelijke prolifers dicht bij Alternative für Deutschland (AfD) zouden staan, een immigratie-kritische partij.

Geen wederhoor

Lohmann toont zich op Facebook verontrust over het tendentieuze bericht van RV, dat niet eens wederhoor heeft gepleegd bij de organisatoren van de Mars voor het Leven, die morgen, zaterdag 17 september, in Berlijn gehouden wordt. “Men verlaat zich liever op bronnen die het niet om correctheid of fair play gaat. Jammer. Want eigenlijk zou men ook bij RV moeten weten dat aartsbisschop Heiner Koch zoals alle anderen in het geheel geen gevaar loopt onder het vaandel van de AfD te moeten lopen.”

Boven de partijen

Lohmann herinnert eraan dat zijn organisatie met de AfD niets te maken heeft en partijpolitiek onafhankelijk blijft. Ook zijn partijvaandels verboden. “Dat RV ook nog kwaadaardige aantijgingen tegen onze onafhankelijkheid ondersteunt is betreurenswaardig en niet goed. Journalistiek zuiver en eerlijk is het ook niet. Ik nodig de collega’s van RV graag uit zich betrouwbaar te informeren. Nogmaals: de Mars voor het Leven is en blijft boven de partijen en onafhankelijk. Wij – en ik als voorzitters van BVL – verzetten ons tegen elke poging van inlijving.”

Kardinaal Marx

Ook de Berlijnse aartsbisschop, mgr. Heiner Koch zelf, die voor het eerst aan de Mars zal deelnemen, heeft inmiddels op Twitter al op de tendentieuze berichtgeving gereageerd en duidelijk gemaakt dat aan de Mars mensen deelnemen, die zich inzetten in uiteenlopende partijen en groeperingen. Ook heeft kardinaal Marx deze week zijn steun voor de Mars uitgesproken. (KN/Kath.net)