<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duitsland: 300 doodsbedreigingen tegen christelijke vluchtelingen

KN Redactie 17 oktober 2016
image
Foto: Montecruz Foto ccby flickr.com

Christenen in Duitse vluchtelingenopvang blijven het slachtoffer van discriminatie en zelfs doodsbedreigingen. 

Van hen hebben 314 verklaard in Duitsland met de dood te zijn bedreigd. In 416 gevallen was sprake van lichamelijk geweld. Slechts 129 respondenten hebben daarvan aangifte bij de politie gedaan.

Medevluchtelingen

De meeste andere slachtoffers hebben verklaard geen aangifte te hebben gedaan uit vrees voor wraakacties. In meer dan 600 gevallen ging het geweld uit van medevluchtelingen, in 200 gevallen betrof het beveiligingspersoneel.

Gescheiden opvang bepleit

De meeste ondervraagde vluchtelingen pleitten voor een gescheiden opvang van christelijke en islamitische vluchtelingen. Daarvoor pleit Open Doors al veel langer.

Helft ex-moslim

De enquête werd gehouden onder vluchtelingen die feitelijk slachtoffer zijn geweest van verbaal of lichamelijk geweld. In de helft van de gevallen gaat het om ex-moslims. Van hen bekeerde 29% zich in Duitsland tot het christendom. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.