fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ecuador: ruim een miljoen deelnemers aan de Mars voor Gezin en Leven

KN Redactie 18 oktober 2017
image
Screenshot van Twitter over de Mars voor Gezin en Leven in Ecuador.

[Met filmpjes en foto’s] Ruim een miljoen Ecuadoranen hebben afgelopen zaterdag in Ecuador meegelopen in de Mars voor Gezin en Leven.

Dat meldt het Zuid-Amerikaanse katholieke persbureau ACI Prensa.

Genderideologie

De mars vond in 25 steden tegelijkertijd plaats, waaronder de hoofdstad Quito, Guayaquil, Cuenca, Esmeraldas, Machala en Loja.

Het motto van de mars, die de steun had van de katholieke Kerk in Ecuador, was #ConMisHijosNoTeMetas (vrij vertaald: ‘Bemoei je niet met mijn kinderen’), waarmee de organisatie een signaal naar de Ecuadoraanse overheid wilde afgeven die wetgeving wil invoeren omtrent de genderideologie en abortus.

Manifest

De mars was georganiseerd door het Nationale Front voor het Gezin Ecuador waarin verschillende christelijke geloofsgemeenschappen zijn vertegenwoordigd.

Aan het eind van de mars werd in elke deelnemende stad een manifest voorgelezen waarin ouders van de overheid eisen dat alle overheidsbepalingen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg die gericht zijn op de genderideologie, seksuele diversiteit en abortus worden geschrapt.

Verder riepen de deelnemers aan de mars de overheid op om zich (financieel) terug te trekken uit zaken die te maken hebben met ‘seksuele en reproductieve gezondheidszorg’, draagmoederschap, geslachtsverandering, manipulatie van embryo’s en het promoten van de genderideologie naar jongeren en kinderen.

Ecuador telt bijna 16,3 miljoen inwoners. 74 procent van de bevolking is rooms-katholiek en ruim tien procent van de inwoners behoort tot het Evangelisch christendom.

Filmpjes en foto’s

Onderstaand een overzicht met filmpjes en foto’s van de Mars voor Gezin en Leven in Ecuador.