fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Engelse kardinaal vraagt vergeving voor falen bisschoppen

KN Redactie 9 september 2018
image
Kardinaal Vincent Nichols op het Nationaal Eucharistisch Congress in Liverpool. (Foto: Mazur/catholicnews.org.uk.)

 Kardinaal Vincent Nichols van Westminster heeft God om vergeving gevraagd voor het falen van medebisschoppen.

“We komen vóór Jezus, wetend van onze fouten, en voelen de woede in vele harten. We kennen het gezicht van het kwaad in ons midden”, zei de voorzitter van de bisschoppenconferentie in Engeland en Wales. Dat meldt Crux Now.

Pijn en schade 

“Als bisschoppen zijn wij met elkaar verbonden. Ik kom voor de Heer en heb maar weinig te bieden; ik kan alleen vragen om deel aan zijn nieuwe leven te krijgen. Ik kom als een bedelaar die op zoek is naar vergeving en leg de last van de pijn en de schade die wij hebben veroorzaakt aan de voet van het kruis”, vervolgde hij.

Verjonging kerk en erfgoed

Afgelopen maand werden de Wereldfamiliedagen in Ierland nog gedomineerd door het seksueel misbruik van geestelijken. Bij het Nationaal Eucharistisch Congres was dit niet het geval en lag de focus op de verjonging van de kerk en het katholieke erfgoed in Engeland en Wales.

Terugkeren naar fundament

Hoofdspreker van het evenement was hulpbisschop van Los Angeles, Robert Barron. “De kerk maakt een pijnlijke tijd door en gedurende deze perioden is het zo belangrijk dat we terugkeren naar de grondbeginselen, boven alles betekent dit Christus in de Eucharistie,” zei hij.

Zendingsgebied

De Amerikaanse bisschop sprak over het “opkomend tij van secularisme” in de wereld van vandaag, vooral onder de jongeren. Zodra je de kerk uitloopt in een westers land, bevind je je in zendingsgebied.” (Crux Now)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.