<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

EU-burgers: Liever geen moslimvluchtelingen

KN Redactie 26 september 2016
image
Foto: AP

Europeanen hebben voorkeur voor gekwalificeerde, politiek vervolgde en christelijke asielzoekers.

“Onze resultaten laten zien dat in de ogen van de Europese publieke opinie niet alle vluchtelingen gelijk zijn”, aldus een van de onderzoekers.

Duidelijke voorkeuren

Het liefste zien de EU-burgers jonge, goed opgeleide asielzoekers met een behoorlijke talenkennis. Ook hebben politiek, religieus of etnisch vervolgden een duidelijke voorkeur boven puur economische vluchtelingen.
Godsdienst speelt een belangrijke rol: in elk van de onderzochte landen bleek een duidelijke voorkeur voor christenen boven moslims

Internationaal onderzoek

Het onderzoek onder 18.000 Europeanen werd gedaan door de Universiteit Zürich, de London School of Economics and Political Science en de Amerikaanse Stanford University.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.