<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Peruaanse pro-lifers draaien warm voor Mars voor het Leven met flashmob

KN Redactie 10 maart 2017
image
De flashmob voor het leven in Lima. (Screenshot: YouTube.com - Marcha por la Vida)

[FILMPJES] Peruaanse pro-lifers hebben een grote pro-life flashmob gehouden in het centrum van Lima. Het vormt voor hen een opmaat naar de grote Marcha por la Vida, de Mars voor het Leven.

De editie van dit jaar vindt plaats op 25 maart, het het feest van de Aankondiging aan Maria.

Jonge pro-lifers in flashmob

Om alvast in de stemming te komen heeft de organisatie verschillende video’s verspreid via YouTube. Op een daarvan is de flashmob te zien, een grote groep vooral jonge pro-lifers die schijnbaar uit het niets bijeenkomen op het plein voor het Paleis van Justitie in de Peruaanse hoofdstad.

Met hun lied nodigen de pro-lifers hun toehoorders uit mee te doen aan de Mars voor het Leven. “De straat is van ons”, zingen ze onder meer.

Bidden

Aan de Mars voor het Leven in Lima namen vorig jaar maar liefst 750.000 mensen deel.

De aartsbisschop van Lima, kardinaal Juan Luis Cipriani Thorne, riep de menigte toen op te bidden voor het gezin en voor iedere vrouw die “om een of andere reden in een moment van zwakte” voor abortus koos. Daarvoor is altijd vergeving nodig, voegde hij toe.

Zegen paus Franciscus

De kardinaal benadrukte dat “we hen niet eenvoudig gemakkelijk kunnen laten zeggen dat abortus een recht is. Het is geen recht; het is moord”.

Kardinaal Cipriani zei dat paus Franciscus de Mars voor het Leven zijn zegen had gegeven toen de twee elkaar op niet lang voor de Mars in Rome ontmoetten.

‘Mensen van vrede’

In zijn toespraak zei de kardinaal verder: “Wij zijn mensen van vrede, wij zijn tolerante mensen, wij zouden willen dat de hele wereld die vrijheid van meningsuiting had. En dus hebben we ons vandaag op die manier uitgedrukt, het is in werkelijkheid de jeugd die ons zoveel hoop geeft, jullie kunnen echt verandering tot stand brengen.”

Aan de Mars namen naast katholieken ook christenen uit andere geloofsgemeenschappen deel. Naast jongeren waren er zwangere vrouwen, jonge gezinnen, ouderen en mensen met een handicap. (ChurchPop/CNA/KN)

De flashmob:

De Mars voor het Leven 2016:

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.