<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

[FOTO’S] Bijzonder beeld van Moeder Teresa

KN Redactie 4 september 2016
image
Moeder Teresa in Calcutta (Foto: Tsunehiko Momose via AP)

De Japanse fotograaf Tsunehiko Momose maakte in 1995 een reportage over het werk van de door Moeder Teresa gestichte Missionarissen van Naastenliefde.

Daarbij kreeg hij van Moeder Teresa zelf toestemming om te fotograferen tijdens een heilige Mis in februari 1995 in Calcutta.

Moeder Teresa’s heiligverklaring

Iets meer dan 21 jaar later, om precies te zijn afgelopen donderdag, opende Momose in Tokyo een tentoonstelling over Moeder Teresa, bij gelegenheid van haar heiligverklaring door paus Franciscus vandaag op het Sint-Pietersplein.

Foto’s Moeder Teresa uit 1995

Op de tentoonstelling is onder meer een aantal foto’s uit 1995 te zien, die Momose via persbureau AP beschikbaar stelde voor een breder publiek. (AP)

De actuele editie van Katholiek Nieuwsblad staat in het teken van Moeder Teresa, met onder meer een exclusief interview met haar tweede opvolgster, de Duitse zuster Mary Prema.

Het beeld dat Tsunehiko Momose in 1995 van Moeder Teresa maakte (via AP):

[widgetkit id=”40″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.