<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Hezbollahzonen ontvluchten strijd naar Europa

KN Redactie 2 mei 2016
image
Hezbollahstrijders dragen de kisten met hun omgekomen kameraden. (Foto: AP)

Hezbollahcommandanten zouden op grote schaal hun zonen stiekem naar Europa en Zuid-Amerika sturen om de strijd in Syrie te ontlopen.

Het fenomeen dat sji’itische mannen massaal vanuit Libanon naar Europa vluchten om aan het front in Syrië te ontkomen doet zich voor sinds vorig jaar. Hezbollah, dat wordt gefinancierd en aangestuurd door Iran, vecht in Syrië mee met de troepen van president Assad.

Zware verliezen

Vooral de hogere commandanten zouden hun zoons wegsturen, uit vrees dat zij zouden worden ingezet in de zwaarbevochten gebieden rond Aleppo, Daraa, Homs en Damascus.

Tegen betrokkenheid

Veel commandanten zijn tegen de betrokkenheid van Hezbollah in Syrië en zijn geschrokken van de zware verliezen die er worden geleden. Ook zouden militieleden hun zoons naar Zuid-Amerika sturen.
Onlangs heeft Hezbollahleider Hassan Nasrallah nog eens benadrukt dat deelname van zijn militie van existentieel belang is.

Naar België gevlucht

Volgens een naar België gevluchte sji’itische Libanees werd hij door zijn familie met een stel anderen naar Europa gestuurd toen Hezbollah de sji’itische dorpen ging afstropen op zoek naar jonge mannen voor de strijd. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.