<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ierse minister: ‘foetus nog geen menselijk leven’

KN Redactie 7 februari 2018
image
(Foto: Selina De Maeyer)

De Ierse minister van Kind- en Jeugdzaken, Katherine Zappone, heeft haar pro-abortus standpunt toegelicht.

Zappone reageerde tijdens een persconferentie op 29 januari op een vraag van een journalist die zich afvroeg of haar pro-abortus standpunt ten aanzien van het abortusreferendum in mei verenigbaar zou zijn met haar ministerschap, die onder meer in het teken staat van de rechten van kinderen.

Potentieel menselijk

“Ik geloof dat een foetus het potentieel heeft voor menselijk leven, dat zich met de tijd ontwikkelt. Ik denk dat mijn standpunt over abortus en de wetgeving, consistent zijn met deze visie”, aldus de minister.

Grondwetsherziening

Haar uitspraak is onderdeel van het abortusdebat dat momenteel woedt in Ierland. In mei vindt een referendum plaats over de vraag of er een grondwetsherziening moet komen die de weg opent naar versoepeling van de huidige abortuswetgeving. Die erkent het leven van de ongeborenen en acht het gelijkwaardig aan het leven van de moeder. Daarmee kent Ierland de strengste abortuswetgeving van Europa. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.