fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

In beeld: het twintigste Katholiek Gezinsweekend

KN Redactie 23 mei 2017
image
'Blauwe Zuster' Sterre geeft catechese tijdens het Katholiek Gezinsweekend in Helvoirt. (Foto: KN - Mariska Orbán)

Voor de twintigste maal vond afgelopen weekend het Katholiek Gezinsweekend plaats. Onder het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’ kwam een dertigtal katholieke gezinnen bijeen in conferentiecentrum Emmaus in het Brabantse Helvoirt.

Er werd een aantal lezingen rond het thema gehouden. Zo sprak broeder van Sint-Jan Ignatius Maria over hoe geloof, hoop en liefde een genade zijn, die je in het doopsel ontvangt “niet omdat je het verdient, maar omdat God zijn liefde met ons wil delen”. In geloof, hoop en liefde leven gaat alleen als het voedt, anders “gaat het geloof dood”, aldus de pater.

Grenzen stellen in de opvoeding

Carolijn van Voorst van Kinderwerk Samuel sprak voor de gezinnen over grenzen stellen in de opvoeding. Ook het omgaan met het smartphonegebruik van kinderen kwam ter sprake.

Andere sprekers waren ‘Heraut van het Evangelie’ broeder Aldo, die na de zondagsmis sprak over Fatima en het belang van het rozenkransgebed, en Mirjam de Wit en Henk en Nellie Welling namens de katholieke hulporganisatie Fidesco.

‘Katholiek opgeladen’

Een moeder blikt deze week in KN met enthousiasme terug op met name de lezingen. “Zoveel geleerd weer.” En een vader merkt op: “Wat een geweldige sfeer. Je ziet hier echt dat het katholieke geloof nog leeft. Dat jonge mensen net als wij geloven. En dat je ze hier ontmoet en gezellig met ze kunt praten. Zo fijn.” Een stel heeft het gevoel op vakantie te zijn geweest in Rome: “Helemaal katholiek opgeladen.”

Het Katholiek Gezinsweekend is een initiatief van de Stichting Katholieke Gezinsweekenden.

Het Katholiek Gezinsweekend in beeld (foto’s: KN – Mariska Orbán):

[widgetkit id=”51″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.