<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Indiase minister: in Jemen ontvoerde priester leeft nog

KN Redactie 5 april 2016
image
Pater Tom Uzhunnalil (Foto: Twitter.com)

De Indiase minister van Buitenlandse Zaken heeft tegen de Indiase bisschoppen gezegd dat de in Jemen ontvoerde priester Tom Uzhunnalil nog leeft.

De Indiase pater salesiaan werd op 4 maart ontvoerd bij de aanval op een klooster in Aden. Daarbij kwamen zestien mensen om, onder wie vier zusters van Moeder Teresa.

Zorgen over ontvoerde priester

Een delegatie van de Indiase bisschoppenconferentie bezocht minister Sushma Swaraj. De bisschoppen wilden hun zorgen over de ontvoerde priester bespreken, “speciaal nu, wanneer wilde geruchten worden verspreid”.

‘Veilig’

Er doken onlangs berichten op dat pater Uzhunnalil op Goede Vrijdag zou zijn gekruisigd. De voor Jemen verantwoordelijke bisschop ontkende dit kort daarop tegenover persbureau KNA en zei reden te hebben om te denken dat de salesiaan nog in leven is.

Minister Swaray “verzekerde de delegatie er categorisch van dat pater Tom Uzhunnalil veilig is”, meldde de Indiase bisschoppenconferentie.

Swaray: ministerie werkt aan vrijlating

Swaraj wilde geen details geven over onderhandelingen tussen de Indiase regering en de ontvoerders, waarvan gedacht wordt dat zij tot Islamitische Staat behoren.

Vorige week deden geruchten de ronde dat IS Indiase beambten zou hebben benaderd en om een hoog losgeld voor de priester zou hebben gevraagd.

Swaray wilde niet op die geruchten reageren, maar zei dat haar ministerie werkt aan de vrijlating van pater Uzhunnalil. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.