<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

5 lees- en luistertips voor een lang (en zonnig) Hemelvaartweekend

KN Redactie 9 mei 2024
image
Foto: Toa Heftiba - Unsplash

Een extra lang weekend dankzij Hemelvaart, en nog met mooi weer ook: de redactie van KN zocht wat moois om erbij te lezen of luisteren in de tuin of aan het strand.

1. Doeltreffende grip

CD | The Vienna Recital, Yuja Wang (piano) | KN-recensent Arnoud Heerings: “Yuja Wang is begiftigd met een grenzeloze techniek. Haar grip op de muzikale materie is doeltreffend en door haar overtuigende visie loodst zij elke luisteraar zonder problemen door de meest weerbarstige muzikale passages.”

2. Creatief christendom

BOEK | Makoto Fujimura,  Kunst + geloof | Kunstenaar Makoto Fujimura onderzoekt welke rol creativiteit in het geloof speelt. Dit boek biedt daarnaast een bijzonder inkijkje in het artistieke proces van de wereldberoemde Japanner, wiens werk ten diepste theologisch van aard is en doordrenkt van gebed en verering.

3. Oudheid

BOEK | Daniël De Waele, Ontwakend jodendom | Hoogleraar Daniël De Waele duikt opnieuw in de Oudheid, ditmaal om de geschiedenis van Israël en Juda en de grote rijken van het Nabije Oosten te vertellen. Dit uitgebreide boek laat niet alleen zien hoe het leven er in die tijd uitzag, maar toont ook hoe profeten de basis legden voor een visie die bepalend zou zijn voor de boeken van het Oude Testament.

https://www.kn.nl/cultuur/

4. Gruwelijke mythe

CD | Charpentier: Médée | KN-recensent Arnoud Heerings: “Médée volgt de klassieke mythe van Medea, de vrouw die haar eigen kinderen vermoordde. Ondanks dit gruwelijke plot is er veel mooie muziek te horen. Het orkest geeft in de prologen bij elk van de vijf aktes het verhaal zelfs een feestelijke entourage. Solisten en koor klinken prachtig.”

5. Heeft ziekte zin?

BOEK | Alain Verheij, De zin van ziekte | Iedereen krijgt met ziekte te maken, maar erover praten en nadenken is moeilijk. De bekende theoloog Alain Verheij helpt aan de hand van bijbelverhalen en de wereldliteratuur het gesprek op gang. Met een vlotte pen behandelt hij allerhande thema’s en buigt hij zich over de vraag wat de zin van ziek zijn is.

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.