<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Indonesië: 2-jarig meisje gedood bij aanslag op kerk

KN Redactie 16 november 2016
image
Omwonenden bekijken de ravage na de aanslag op de Oikumene kerk (Foto: Asianews.it)

Bij een aanslag op een kerk in Indonesië is een meisje van twee gedood. Drie andere kinderen raakten gewond.

Intan Olivia Marbun speelde buiten voor de kerk met een aantal andere kinderen, toen een man in het voorbijgaan een molotovcocktail naar de kerk gooide. Daarbij liep het meisje ernstige brandwonden op. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Gewonden

Bij de aanslag op de kerk in Samarinda op het eiland Borneo raakten ook drie andere kinderen gewond. Zij zijn buiten levensgevaar, meldde een woordvoerder van het ziekenhuis aan persbureau Reuters.

‘Jihad’

De dader droeg een t-shirt met het woord ‘jihad’ erop. Hij werd na de aanslag overmeesterd door enkele mensen in de omgeving van de kerk en later gearresteerd door de politie. Volgens de politie is de dader lid van een lokale extremistische groepering die banden heeft met IS. (KN/BBC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.