<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Jongste Nederlandse pelgrim verovert harten in Krakau

KN Redactie 30 juli 2016
image
Daniël met zijn ouders Annemarie en David van Diepen bij de Nederlandse catecheselocatie in Krakau (Foto: Selina De Maeyer)

Of hij de jongste pelgrim van alle WJD-gangers is, weten we niet, maar de kleine Daniël is zonder twijfel de allerjongste Nederlandse WJD-er.

De vijf en een halve maand oude Daniël van Diepen vermaakt zich uitstekend op de Wereldjongerendagen. Op de Nederlandse catecheselocatie is hij een levende mascotte geworden. Iedereen loopt letterlijk en figuurlijk met hem weg. Steeds weer spotten we hem tijdens de catecheses bij een andere jongere. Hij laat het allemaal rustig over zich heenkomen.

Verrijking

Zijn trotse ouders Annemarie (24) en David (31) van Diepen wilden heel graag nog eens naar de WJD en tja, “hij kan nog niet zo goed zonder zijn vader en zijn moeder” vertellen ze aan Katholiek Nieuwsblad. “Dus we dachten, nou dan gaat hij toch lekker mee!”

Annemarie is bij de Nederlandse organisatie betrokken als verantwoordelijke voor PR en communicatie. Ze is heel blij dat haar man en kindje met haar mee zijn gekomen naar Krakau. “Ik vind het ook een verrijking voor Daniël, want mensen zeggen misschien ‘baby’s kunnen zich later echt niet meer herinneren wat ze in hun hele prille jeugd hebben meegemaakt’, maar ik denk dat dat maar gedeeltelijk klopt.”

Gezonde basis

“Juist als je zo jong bent, leg je de basis voor de rest van je leven”, zegt Annemarie. “En ik denk dat als hij al zo jong zoiets moois meemaakt, dat hij alvast een hele goede en gezonde basis mee heeft voor de rest van zijn leven.”

Ze hoopt dan ook zeker dat Daniël later zelf nog heel veel WJD’s gaat meemaken. “En misschien dat hij dan ook nog wel zijn papa en mij meeneemt!”, lacht ze.

Positieve reacties

Niet alleen onder de Nederlandse pelgrims is de kleine Daniël populair, ook in de rest van Krakau zelf heeft hij volop bekijks. “Wat ik heel leuk vind is dat iedereen eigenlijk heel positief op hem reageert”, vertelt zijn moeder.

Vader David vertelt over een bijzonder gebeuren de dag ervoor. “We zaten in de tram terug naar ons gastgezin en die zat heel erg vol. Dat vond Daniël niet zo leuk, hij had het helemaal niet naar zijn zin. Spontaan begon de hele tram, vooral Italiaanse pelgrims, zachtjes liedjes voor hem te zingen, zo mooi.”

Heel veel vrienden

Daniël die net nog vol interesse voor de KN-fotografe poseerde, is inmiddels al weer vertrokken, meegenomen in de armen van een WJD-jongere. “Hij heeft nog nooit zo veel vrienden gehad”, lacht zijn moeder. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.