fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kamerleden nemen petitie voor het leven in ontvangst

KN Redactie 29 september 2017
image
Stirezo-bestuurslid Hugo Bos (links) met de Kamerleden Martijn van Helvert (CDA, midden) en Kees van der Staaij (SGP). (Foto: Stirezo)

Tijdens de jaarlijkse nationale gebedsdag heeft Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo) dinsdag een petitie aangeboden aan verschillende parlementariërs. Daarmee werd een dringend moreel appèl wordt gedaan ten gunste van de beschermwaardigheid van het menselijk leven.

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij was een van de politici die de petitie in ontvangst nam. “Betrokken mensen die vanuit het hele land komen om in Den Haag aandacht te vragen voor ongeboren leven: altijd bemoedigend. Elk leven telt!”, tweette de politicus.

Voor bescherming ongeboren leven

Volgens Stirezo-bestuurslid Hugo Bos woonden zo’n 150 mensen de gebedsdag bij. Naast leken en priesters waren ook zusters aanwezig van drie verschillende congregaties. Onder leiding van hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond werd de rozenkrans gebeden voor de bescherming van het ongeboren leven. Na het aanbieden van de petitie aan de Tweede Kamer werd de dag afgesloten met een pontificale hoogmis in de St.-Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag.

Pater Jan Koopman

De Nationale Gebedsdag wordt ieder jaar georganiseerd door Stirezo, een katholieke stichting die opkomt voor de beschermwaardigheid van het menselijk leven. De pro-life organisatie werd in 1973 opgericht door pater Jan Koopman (1919-1997). De priester protesteerde elke tweede dinsdag van de maand op het Binnenhof tegen abortus.

De Nationale Gebedsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het werk van de oprichter wordt voortgezet, aldus Bos. 


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21