<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Sarah: meer respect voor communie

KN Redactie 24 februari 2018
image
Kardinaal Robert Sarah, hoofd van het Vaticaanse departement voor de liturgie. (Foto: CNA)

Kardinaal Robert Sarah noemt de praktijk van katholieken die de communie in de hand ontvangen een aanval van de Satan op de kerk.

Hij pleit voor het geknield en op de tong ontvangen van de communie.

Gebrekkige houding

“Waarom staan we erop om staand en in de hand te communiceren? Waarom deze gebrekkige houding van onderwerping aan de tekenen van God?” Kardinaal Sarah voegt eraan toe dat we de communie niet zouden moeten ontvangen als elk ander voedsel. Katholieken moeten een gevoel voor het heilige behouden.

Hertontdekking praktijk

“Het geknield en op de tong ontvangen van de communie is veel meer geschikt voor het avondmaal zelf. Ik hoop dat er een herontdekking en promotie komt van de waarde van deze praktijk. Dit is een verdergaande daad van aanbidding en liefde die een ieder van ons kan bieden aan Jezus Christus.” (Catholic Herald)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.