<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Maduro bewapent achterban

KN Redactie 18 april 2017
image
Demonstranten houden een minuut stilte voor de vijf die bij eerdere rellen omkwamen. (Foto: AP)

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aangekondigd regeringsgezinde milities te bewapenen.

Maduro maakte bekend een dienovereenkomstige opdracht te hebben gegeven aan defensieminister Vladimir Padrino Lopez. De milities werden in 2010 opgericht door de toenmalige president Hugo Chavez (1999-2013). Officieel als ondersteuning voor het reguliere leger, maar in werkelijkheid uit vrees voor de toenemende invloed van de oppositie.

Liever voedsel en medicijnen

Oppositieleider Henrique Capriles heeft de aangekondigde bewapening veroordeeld. “Venezuela wil geen geweren, maar voedsel en medicijnen.” Een ander lid van de oppositie twitterde dat met het geld voor de wapens de gezondheidszorg voor 16 miljoen Venezolanen kan worden veiliggesteld.

Politieke onrust

Venezuela is de laatste jaren steeds verder weggegleden in totale malaise en politieke onrust. Om de macht van de oppositie, die de meerderheid van het parlement heeft veroverd, te breken, liet Maduro onlangs het parlement buiten spel zetten. Vanwege de heftige reacties liet hij dat deels terugdraaien.
Sindsdien zijn er aanhoudend demonstraties en schermutselingen met de oproerpolitie. Daarbij zijn al minstens vijf doden gevallen. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.