fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mel Gibson werkt aan een vervolg op The Passion of the Christ

KN Redactie 10 juni 2016
image
Mel Gibson werkt aan een vervolg op The Passion of the Christ. (Foto: AP)

Mel Gibson werkt aan een vervolg op de film The Passion of the Christ uit 2004.

Hij doet dat samen met scriptschrijver Randall Wallace, met wie Gibson eerder samenwerkte aan de film Braveheart.

Opstanding

Het vervolg op The Passion of the Christ zal gaan over de opstanding van Jezus uit de dood liet Wallace weten aan The Hollywood Reporter.

Wallace schrijft inmiddels aan een script voor de film waarvan nog niet bekend is wanneer die zal verschijnen.

Hoewel Wallace en Gibson nog graag stil hadden willen houden dat ze werken aan een vervolg op The Passion of the Christ, voelde Wallace zich door de geruchtenstroom over een mogelijk vervolg op de film uit 2004 genoodzaakt het nieuws te vertellen aan The Hollywood Reporter.

Langgekoesterde wens

Het is niet voor het eerst dat Wallace aan een religieuze film werkt. Hij regisseerde en schreef mee aan de film Heaven is for real uit 2014, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek en dat in Nederland verscheen onder de titel De jongen die in de hemel was.

Volgens Wallace, die religie studeerde aan de Duke University, is het een langgekoesterde wens van hem een film te maken over de opstanding van Jezus uit de dood.

‘Grootste film ooit’

De scriptschrijver zegt dat met name de evangelische christenen in Amerika bleven aandringen op een vervolg op The Passion of the Christ.

“De evangelische gemeenschap beschouwt The Passion als de grootste film ooit uit Hollywood, en ze bleven ons vertellen dat ze denken dat een vervolg nog groter zal zijn”, aldus Wallace.

Meest succesvolle film

Volgens Wallace hebben zich al diverse financiers gemeld die willen investeren in de film. “Het is nog te vroeg om over geld te praten. Dit is zo’n groot en heilig onderwerp”, aldus Wallace.

The Passion of the Christ is de meest succesvolle onafhankelijke film allertijden.

Gibson financierde en produceerde deze film met zijn eigen productiemaatschappij Icon Productions.

De film uit 2004 over het lijden en sterven van Jezus kostte Gibsons productiemaatschappij destijds 30 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd 612 miljoen dollar op.

‘Mijn zonden die Hem daar plaatsen’

Mel Gibson, die rooms-katholiek is, omschreef The Passion of the Christ in 2004 als een film “over liefde, hoop, vertrouwen en vergeving”.

“Ik was het die Hem kruisigde. Het waren mijn zonden die Hem daar plaatsten. Hij (Jezus) is gestorven voor alle mensen, en heeft voor ons allen geleden. Het is tijd dat we terugkeren naar die boodschap. De wereld is gek geworden. We zouden allemaal wat meer liefde, vertrouwen, hoop en vergeving kunnen gebruiken”, aldus Gibson. (KN/THR)