<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Muziek

Zusters zingen het uit voor de Heer

KN Redactie 15 april 2016
image
De jonge zustercongregatie evangeliseert onder meer via muziek. (Screenshot: YouTube.com - Comunicadoras Eucarísticas)

[MET FILMPJE] Wat je krijgt als je passie voor muziek combineert met een intens verlangen God te verkondigen door de gaven die Hij geeft? Een Colombiaanse zustercongregatie laat het zien.

De Comunicadoras Eucarísticas hebben als doel “te evangeliseren door zoveel mogelijk communicatiemiddelen”, zo zegt zuster María Victoria de Jesús tegen Catholic News Agency.

‘Liefde van God de Vader communiceren’

Het charisma van de zusters “is de liefde van God de Vader te communiceren”, aldus de zuster. Dat doen ze onder meer door talloze muziekvideo’s op YouTube.

Spaanstalig album

De zusters hebben een Spaanstalig album uit, Yo le Canto, ‘Ik zing’. Momenteel werken ze aan nieuwe nummers voor een in 2017 te verschijnen cd.

Evangelisatie via media

De congregatie werd in 2004 opgericht. Ze is gevestigd in het Colombiaanse aartsbisdom Cali. De gemeenschap heeft 65 zusters die zich toewijden aan evangelisatie via allerlei verschillende media. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.