fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mexico: Priester ernstig gewond na aanval met mes

KN Redactie 17 mei 2017
image
Een politieagent maakt een foto van de vermoedelijke dader. (Foto: facebook)

Bij een aanval met een mes in de kathedraal van Mexico-Stad is maandag een priester levensgevaarlijk gewond geraakt, melden Mexicaanse media.

Het slachtoffer verkeerde dinsdag nog in levensgevaar maar woensdag was zijn situatie stabiel.

Poging keel door te snijden

De priester zegende de gelovigen na afloop van de Mis met wijwater, toen hij door een man met een mes werd aangevallen. Volgens ooggetuigen probeerde hij de geestelijke zijn keel door te snijden. Het slachtoffer liep ernstige steek- en snijwonden op aan zijn nek en bovenlijf. Een steekwond trof hem volgens de autoriteiten vlak naast zijn longen.

Motief onduidelijk

De dader kon worden aangehouden toen hij de kathedraal probeerde te ontvluchten. Hij heeft verklaard John Rock Schild te heten, van beroep kunstenaar en afkomstig te zijn uit de VS. Waarom de man, wiens leeftijd rond de dertig jaar wordt geschat, de priester heeft aangevallen is niet duidelijk.
Volgens de autoriteiten is het daarom te vroeg om te kunnen spreken van een terreurdaad.

Reeks aanvallen op priesters

Het incident past in een reeks van recente aanvallen op priesters in Mexico. De drugshandel heeft de afgelopen jaren een sterke stijging veroorzaakt in het aantal moorden en ontvoeringen. De afgelopen jaren zijn zeventien priesters vermoord en zijn vele anderen het slachtoffer geworden van geweld of ontvoering. (KN/CNA/KNA)