<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Müller: Uitspraak over Medjurgorje ‘kan lang duren’

KN Redactie 11 april 2017
image
Biechten in Medjugorje. (Foto: Gabor Tokai ccby)

“Het kan lang duren” voordat de katholieke Kerk een uitspraak doet over de authenticiteit van de vermeende Mariaverschijningen in Medjugorje.

Er is volgens de prefect “geen einddatum gesteld voor de voltooiing van het onderzoek naar het bovennatuurlijke karakter van de gebeurtenissen daar en onze congregatie zal niet toegeven aan druk.”

Geen officiële uitspraken

In 2014 sloot een speciale Vaticaanse commissie een vier jaar durend onderzoek af naar de vermeende verschijningen en droeg de resultaten over aan de Congregatie voor de Geloofsleer. Sindsdien zijn er geen officiële uitspraken meer over gedaan.

Pastorale behoeften

Vorige week keerde de Poolse aartsbisschop Henryk Hoser terug na een bezoek van een week aan Medjurgorje als speciale gezant van de paus. Het Vaticaan benadrukte dat de opdracht van Hoser bestond uit het inventariseren van de pastorale behoeften van de gemeenschap aldaar en niet om de verschijningen te onderzoeken.

Nauwe samenhang

Kardinaal Müller wees er in het interview op dat die twee zaken nauw samenhangen. “Een pastoraal fenomeen kan niet gebaseerd zijn op valse gronden. En we kunnen de pastorale zorgen niet scheiden van de vragen rond de authenticiteit van de verschijningen.” (KN/CWN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.