<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse jongeren herkenbaar tijdens WJD in Krakau

KN Redactie 25 juli 2016
image
De oranje hoedjes zijn een initiatief van JongKatholiek, de jongerenafdeling van de Nederlandse kerkprovincie. (Sceenshot: facebook.com/jongkatholiek)

Op het EK ontbrak de kleur oranje jammerlijk. Tijdens de Wereldjongerendagen gaat dat heel anders zijn: de Nederlandse pelgrims zullen herkenbaar zijn aan hun speciale oranje WJD-hoeden.

Zij nemen, schrijft de WJD-organisatie op haar website, “niet alleen hun enthousiaste, avontuurlijke persoonlijkheden” mee naar Krakau, “maar ook hun oranje hoeden – speciaal voor deze gelegenheid gemaakt!”

‘Niet-eindigend enthousiasme’

Daarmee houdt de lof aan het Nederlandse adres niet op: “Bekend om hun beheersing van veel verschillende talen, nieuwsgierigheid naar andere culturen en niet-eindigend enthousiasme om andere mensen te begrijpen, zullen ongeveer duizend van dergelijke pelgrims Krakau bezoeken voor de WJD.”

Het aantal katholieken in Nederland, zo schrijft de organisatie, “neemt af en de kerken zijn niet langer gevuld met jonge mensen. Als gevolg daarvan voelen de overgebleven jongeren zich eenzaam en vinden zij het moeilijk hun religieuze leven te vormen”.

‘Verenigd te voelen met Jezus Christus’

“Een roep om gelijkgezinde jongeren weerklinkt in de dagelijkse levens van veel van de pelgrims. Daarom kijken zij uit naar de WJD, waar zij in staat zullen zijn hun religieuze leven te vormen en zich verenigd te voelen met Jezus Christus door, onder andere, alle andere pelgrims die deelnemen aan de WJD.”

Initiatief JongKatholiek

Wie de Nederlandse pelgrims wil begroeten, besluit de organisatie, hoeft alleen maar uit te zien naar oranje hoeden “en je zult ze vinden!” 

De hoeden zijn een initiatief van JongKatholiek, de jongerenafdeling van de Nederlandse kerkprovincie.

Paus Franciscus vroeg de gelovigen zondag om zijn reis naar Polen en de WJD, die woensdag begint, te begeleiden met gebed.

Volg de Wereldjongerendagen op deze website ook via de WJD-blogs van Laetitia Verbeiren en Janneke Al.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.