fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe directeur NPV: ‘Leven is uniek geschenk’

KN Redactie 10 maart 2018
image
Diederik van Dijk (Foto: NPV)

Diederik van Dijk (46) is benoemd tot nieuwe directeur van pro-life organisatie NPV. Van Dijk volgt per 1 april Esmé Wiegman op, die deze week afscheid nam.

Van Dijk is momenteel Eerste Kamerlid voor de SGP, de partij waar hij eerder als beleidsmedewerker actief was.

De NPV laat in een persbericht over de benoeming weten Van Dijks kennis van de politiek belangrijk te vinden voor zijn nieuwe functie. Hij houdt zich in de Eerste Kamer bezig met zorg en medische ethiek.

Van Dijk is verder onder meer ook columnist voor het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad.

‘Een bevlogen christen’

Het bestuur van de NPV is blij met Van Dijk, die volgens voorzitter Johan van der Ham “een bevlogen christen” is, “die onze missie voortvarend en op relevante wijze voor het voetlicht zal brengen. De manier waarop hij staat en gaat voor de Bijbelse notie van de beschermwaardigheid van het leven in alle stadia daarvan, heeft ons eensgezind doen besluiten hem te benoemen”.

‘Het leven is een uniek geschenk’

Van Dijk zelf zegt in het persbericht onder meer: ‘Het leven is een uniek geschenk. Ik vind het een voorrecht om dit met passie uit te dragen. Met het oog op de God van het leven voeren wij geen verloren strijd, maar mag dit werk met verwachting worden opgepakt. Het aansprekende van de NPV vind ik dat zij het niet bij woorden laat, maar ook concreet via de NPV-Thuishulp kwetsbare mensen helpt.”

De NPV (Nederlandse Patiëntenvereniging) heeft ruim 50.000 leden. De organisatie geeft advies en toerusting bij medisch-ethische vragen, praktische vrijwillige hulp en doet aan beleidsbeïnvloeding.

> Van Dijks voorganger Esmé Wiegman schreef verschillende opiniebijdragen over medisch-ethische thema’s voor Katholiek Nieuwsblad. Die zijn hier te lezen.