fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nigeriaanse aartsbisschop: bid voor de 200 ontvoerde schoolmeisjes

KN Redactie 15 april 2016
image
Mgr. Ignatius Kaigama (foto: YouTube)

De voorzitter van de Nigeriaanse bisschoppenconferentie, aartsbisschop Ignatius Kaigama heeft opgeroepen tot gebed voor de meer dan 200 schoolmeisjes, die zich sinds precies twee jaar in de macht van de islamitische terreurmilitie Boko Haram bevinden.

“Hun leed is nauwelijks voorstelbaar; ze zijn in de handen van terroristen die hen verkrachten, folteren, isoleren, tot een huwelijk of tot bekering tot de islam dwongen”, zei Kaigama.

Groot medeleven

In de nacht van 15 april 2014 hebben leden van Boko Haram 276 schoolmeisjes van een staatsschool in Chibok in het noordoosten van Nigeria ontvoerd. 57 konden vluchten, 219 worden sindsdien gevangen gehouden. De lot van de schoolmeisjes heeft wereldwijd groot medeleven opgewekt. Onder de slogan ‘Bring back our girls’ hebben veel mensen op de sociale media hun solidariteit kenbaar gemaakt.

Bidden en gedenken

Hoe het met de jonge vrouwen in de leeftijd van zestien tot twintig jaar gaat, is onbekend. “Wij weten niets over hun verdere lot”, aldus Kaigama. “Ik roep daarom iedereen op om op deze tweede verjaardag voor de ontvoerden te bidden en aan hen te denken.” (KN/Kath.net)