fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Noord-Korea’s christenen weten zich gedragen door jullie gebed’

KN Redactie 25 oktober 2018
image
Een Noord-Koreaanse christen bidt voor haar land. (Foto: Open Doors)

De christenvervolging in Noord-Korea neemt toe, maar tegelijk wordt het christendom in het land sterker. Dat zegt de Koreaanse christen ‘broeder Simon’ deze week in Katholiek Nieuwsblad.

‘Broeder Simon’ – een schuilnaam – helpt de vervolgde christenen in Noord-Korea al meer dan dertig jaar. Hij sprak afgelopen weekend op de landelijke dag van hulporganisatie Open Doors. Noord-Korea staat al jarenlang bovenaan de ranglijsten christenvervolging van zowel het protestantse Open Doors als het katholieke Kerk in Nood.

Broeder Simon raakte betrokken bij het werk voor Noord-Korea nadat een vrouw hem in China om honderd Bijbels in het Koreaans vroeg. Ze wilde die Noord-Korea binnensmokkelen. Haar vraag maakte hem duidelijk dat hij de christenen in de stalinistische dictatuur moest gaan dienen. “Een innerlijke stem bevestigde dat dit mijn werk zou worden.”

‘We weten ons gedragen door jullie gebeden’

Op de Open Doors-dag vroeg broeder Simon de achtduizend aanwezigen te blijven bidden voor Noord-Koreaanse christenen. “Ze zeggen: ‘Als jullie ons niet hielpen met gebed en ondersteuning, hoe zouden we dan standhouden? We danken jullie uit het diepst van onze ziel.”

Open Doors schat dat er in Noord-Korea vijftig- tot zestigduizend christenen gevangen zitten, terwijl de overige 240.000 in het geheim bijeen moeten komen om hun geloof te belijden. Toch ziet hij het christendom er ondanks de toenemende vervolging sterker worden. “Het is een wonder van God. We weten ons gedragen door jullie gebeden.”

> Lees het hele verhaal over broeder Simon via Kndigitaal.