<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Nuntius in Syrië laakt Rusland en VS

KN Redactie 10 oktober 2016
image
Aartsbisschop Zenari. (Foto: AP)

Rusland en de VS vechten in Syrië een oorlog uit van landen als Saoedi-Arabië en Iran.

Het gaat ze alleen om hun eigen belangen en geopolitieke strategieën, aldus Zenari. De “gemeenschappelijke noemers” zijn verwondingen en geschonden mensenrechten, in de bombardementen van scholen, ziekenhuizen en markten. “Ook een oorlog heeft zijn regels en die zijn hier overboord gegaan.”

Enige manier

De aartsbisschop riep de internationale gemeenschap op tot nieuwe inspanningen om een politieke oplossing te vinden. Dat is “de enige manier”. Het geweld moet stoppen en humanitaire hulp moet mogelijk worden gemaakt.

Kardinaal gecreëerd

Paus Franciscus maakte zondag bekend dat Zenari in november tot kardinaal zal worden verheven. Desgevraagd verklaarde de pauselijke diplomaat dat dit een onderscheiding is voor Syrië en haar burgers, de kinderen, onschuldige doden, christenen en niet-christenen. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.