<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Oost-Europese bisschoppen: ‘Europa heeft stabiele gezinnen nodig. Immigratie is geen oplossing voor de demografische crisis’

KN Redactie 15 september 2016
image
Europa heeft stabiele gezinnen nodig, stellen bisschoppen uit landen in Midden- en Oost-Europa. (Foto: iStock)

Volgens vertegenwoordigers van de bisschoppenconferenties van landen in Midden- en Oost-Europa heeft Europa “in de eerste plaats stabiele gezinnen nodig” en is immigratie “geen oplossing voor de demografische crisis”.

Dat stellen de vertegenwoordigers van de bisschoppenconferenties van Slowakije, Hongarije, Kroatië, Bulgarije, Polen, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Litouwen, Tsjechië, Roemenië en Oekraïne in een verklaring, naar aanleiding van hun ontmoeting vorige week in Bratislava.

‘Samenleving met hoop’

De bisschoppen bespraken onder meer de crises van het gezin en het lage Europese geboortecijfer.

Volgens de bisschoppen is het nodig om de “reflectie op de Europese identiteit, die altijd verbonden is geweest met het gezin, gebaseerd op het huwelijk tussen man en vrouw” te bevorderen.

“Alleen een maatschappij met nakomelingen is een samenleving met hoop. Europa heeft momenteel op de eerste plaats stabiele gezinnen en een behoedzaam bevolkingsbeleid nodig. Immigratie is geen oplossing voor de demografische crisis”, aldus de bisschoppen uit Midden- en Oost-Europa.

‘Eerbied voor leven’

Verder spraken de bisschoppen tijdens de ontmoeting in Bratislava over vluchtelingen en christenvervolging.

Ze spreken de hoop uit dat Europa een continent wordt dat “eerbied voor het menselijk leven – vanaf de conceptie tot aan de dood” op de eerste plaats zet, en dat “steun voor huwelijk en gezin” de voornaamste plaats inneemt “in het bewustzijn van publieke vertegenwoordigers”. (KN/CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.