<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Wereldwijde internet-bedevaart naar Lourdes vandaag live te volgen

Sanne Gerrits 16 juli 2020
image
Het licht van de kaarsen schijnt op het Mariabeeld in de grot van Lourdes CNS photo/Paul Haring

Het Franse bedevaartsoord Lourdes hoopt vandaag ondanks het coronavirus miljoenen pelgrims vanuit de hele wereld te ontvangen – virtueel, weliswaar.

Met het in vijftien talen via internet te volgen programma Lourdes United wil de organisatie mensen verzamelen rond de 162e verjaardag van de Mariaverschijningen die er plaatsvonden.

15 uur live-programma

Het programma van 7.00 tot 22.00 uur bevat Eucharistievieringen, processies, rozenkransgebed en andere gebeden. Vanuit alle hoeken van de wereld wil men mensen samenbrengen die Lourdes zien als een baken van geloof, betrokkenheid, broederlijk delen en hoop.

Alles is live te volgen via internet, want door alle coronamaatregelen worden in Lourdes zelf nog maar mondjesmaat mensen toegelaten.

Getuigenissen

Van 16.00 tot 18.00 uur wordt een live tv-programma uitgezonden vanuit de grot van de verschijningen. Verschillende mensen zullen getuigen over de rol die Lourdes in hun leven speelt.

Gastsprekers zullen het hebben over thema’s als solidariteit, broederlijkheid, toewijding, hulp, hoop en het zoeken naar zingeving in het leven,. Live muziek, archiefvideo’s en documentaires over het leven achter de schermen van het heiligdom zullen de zending van Lourdes duidelijk maken, schrijft Vatican News.

Enorm populair

Jaarlijks trekt het heiligdom meer dan vijf miljoen pelgrims, waaronder 100.000 vrijwilligers die de zieken en gehandicapten die er komen, ondersteunen. Lourdes is één van de populairste bedevaartplaatsen ter wereld.

Volg hier via internet het liveprogramma in Lourdes.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.