<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Overgelopen jihadist claimt dat ontvoerde pater Dall’Oglio nog leeft

KN Redactie 6 juni 2016
image

Een moslimextremist die zich aan de Franse politie heeft overgegeven zegt dat hij toegang heeft tot bewijs dat de in 2013 in Syrië verdwenen jezuïet Paolo Dall’Oglio nog leeft.

Saleh A. zou van plan zijn geweest naar Rome te gaan om daar met een zekere ‘Carlos’ te onderhandelen over de verkoop van een filmpje aan het Vaticaan, meldde Le Monde vrijdag. Dat filmpje zou bewijzen dat pater Dall’Oglio nog altijd in leven is.

Slapende cel

Volgens Le Monde gaf Saleh A. zich op 1 februari over aan de Franse politie. Hij claimde daarbij lid te zijn van een slapende cel van ongeveer twintig extremisten, verspreid over Düsseldorf en een vluchtelingenopvang in Nijmegen. De cel zou bezig zijn geweest aanslagen te plannen.

Dankzij de informatie van de ex-jihadist zouden aanslagen in Duitsland voorkomen zijn.

Veel berichten over Dall’Oglio

Pater Dall’Oglio verdween in juli 2013 in Syrië. In 2015 verscheen voor het laatst een bericht dat hij gezien zou zijn. Paus Franciscus riep dat jaar ook op tot vrijlating van zijn ordegenoot.

Er verschenen sinds Dall’Oglio’s verdwijning veel berichten over waar hij zich zou bevinden. Tot nu toe zijn er echter geen bevestigde berichten over hoe het met hem gaat. (CC/ANSA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.