<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Parolin bepleit dialoog over controverse rond AL

KN Redactie 29 september 2017
image
Kardinaal Pietro Parolin (Foto: CNS/Paul Haring)

De tweede man van het Vaticaan, kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin, vind dat er een binnenkerkelijke dialoog moet komen over de controverse rond het pauselijk schrijven Amoris laetitia (AL).

Parolin reageert op de ‘terechtwijzing’ van de paus die zondag door een groep geestelijken en wetenschappers is gepubliceerd. Zij voelen zich in geweten verplicht de paus te vragen afstand te nemen van een aantal uitspraken die tot ernstige dwaling in geloof en zeden zouden kunnen leiden of bevorderen.

Dialoog belangrijk

In een interview met de Italiaanse zender Rainews 24 zei de kardinaal-staatssecretaris dat critici zich mogen uitspreken “maar in deze zaken moeten argumenteren en wegen moeten vinden om elkaar te begrijpen”. Het is “belangrijk ook binnenkerkelijk een dialoog te voeren”.

Commissie van kardinalen

Eerder bepleitte kardinaal Gerhard Müller, tot voor kort prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, het aangaan van het gesprek met de critici van AL. Hij stelt voor een commissie van kardinalen te vormen die in dialoog gaan met de belangrijkste vertegenwoordigers van de Dubiabrief.

Geen reactie

De ‘filiale terechtwijzing’ die zondag is gepubliceerd is het zesde initiatief waarmee een deel van de Kerk bezwaar aantekent tegen bepaalde tendensen in de Kerk en het gesprek met paus Franciscus zoeken.
Die heeft vooralsnog op geen enkele van deze initiatieven gereageerd. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.